İçindekiler
Ürün içerisinde bir adet 64 kareye ayrılmış bir oyun tahtası ve iki oyuncu için de 16’şer tane olmak üzere toplam 32 taş bulunur. Ayrıca 1’er adet yedek taş bulunur. Taşlar kese içerisindedir.
3mm kaliteli mdf malzemeden üretilmiş olup 16X16 cm ebadındadır.
10 adet ve üzeri alımlarda tabla üzerine İsim ya da logo yazılabilir. Daha fazla adetli siparişleriniz için whatsapp hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bir oyun olmanın ötesinde DAMA BİR SPORDUR.
32 taşın birbirlerinin üzerinden atlayarak diğerini yok ettiği, 8. hamleye ulaşıldığında güç ve hız kazanarak kral taş yani dama olma hakkını kazandığı; 4000 yıllık tarihi olan bir spor!
Yoğun bir düşünce ve arınma, insan kişiliğinin bir aynası, soyut düşünmeyi geliştirmede bir alıştırma, iyi oynandığında, siyah ve beyaz taşların zarif bir dengeyle birbirlerinin üzerinden atladığı güzel bir sanat eseridir.
Türk Daması Nasıl Oynanır?
Türk Damasında amaç, taş alma mecburiyetinden yararlanarak, oyun kurmak, pozisyon ve hamle avantajı elde etmek, rakibin taşlarını eksilterek rakibi zayıflatmak ve sonuç olarak rakibin tüm taşlarını alarak oyunu kazanmaktır. Taşların amacı sekizinci sıraya erişip her yöne hareke edebilen Dama Taşı niteliği kazanmaktır.
Dama taşları 16 beyaz 16 siyah taş ikişer sıralı olarak dizilir. Gerilerinde birer ve aralarında 2’şer kolon boş bırakılır. Normal Taşların Hamleleri
Bir taş üç yöne doğru hamle yapabilir veya atlayabilir. Sola yatay, sağa yatay ve direk. Bir taş son sıraya ulaştığı zaman Dama niteliği kazanır. Dama Taşının Hamleleri
Damaya çıkan yani dama olan taş, diğer taşlardan farklı olarak sağa sola, ileriye, geriye hareket edebildiği birkaç kare birden atlamak suretiyle “L” çizerek gezinebilir. Ancak bu hareketlerini yapabilmesi için her “L” çizişte bir veya birkaç taş alması gereklidir. İleriye veya geriye taş alarak hareket eden dama taşı aynı sütun ve kolon üzerinde, ileriye taş almışsa geriye veya geriye taş almışsa ileriye ters dönüş yapamaz. Kurallar
- İki kişilik oynanan oyunda oyuncu, kaldırdığı taşı oynamak durumundadır. Bundan vazgeçemez veya taşını geri koyamaz.
- Rakibin taşını alma hamlesi doğmuşsa, bunun alınması zorunludur. Taş almama veya başka hamle yapma kural dışıdır.
- Birkaç yöne taş alma durumu oluşursa, oyuncu çok olan yönde hamle yapabilir.
- Dama sektirme kural dışıdır. Sektirilemez.
★
★
★
★
★
Toplam 0 yorum yapıldı
Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.